Одеська міська організація роботодавців наголошує на впровадженні сучасних систем менеджменту якості та «Особливості просування продукції підприємств машинобудування на ринки ЄС»

Міністру промислової
політики України
Новицькому B.C.
Лист від 25.12.2008 р. №18/01

Шановний Володимире Станіславовичу!

Правлінням Одеської міської організації роботодавців (ОМОР) 5 грудня 2008 року розглянуто питання «Про роботу, що проводиться, на підприємствах м. Одеси по впровадженню сучасних систем менеджменту якості та «Особливості просування продукції підприємств машинобудування на ринки ЄС» (Доповідь Ситніченко Віктора Михайловича - кандидата технічних наук, директора Науково-технічного центру «Станкосерт» та рішення правління ОМОР додаються).

Правління ОМОР відмітило, що на підприємствах і в організаціях міста проводиться певна робота по розробці і впровадженню систем менеджменту якості відповідно до вимог міжнародних стандартів серії 9000. У числі тих, що запровадили системи якості та успішно працюють: СП «Панком-Юн», холдингова компанія «Мікрон», ТОВ «Айсберг», ТОВ «Арсенал», ТОВ «Телекарт-прилад», ВАТ «Олімп-Круг», ДП Одеський морський торговельний порт, ВАТ «Одеський коровай», ВАТ «Лукойл-Одеський НПЗ», ТОВ «Південна електротехнічна компанія», концерн «Ксимекс» та інші.

Разом з тим, як показує аналіз мають місце невідповідності законодавства і технічного нормування в Україні законодавству і технічному нормуванню в країнах ЄС і вимогам ВТО.

Кабінетом Міністрів України розпорядженням від ЗО жовтня 2008 року № 1381-р затверджений план заходів щодо розробки, прийняття та введення в дію Технічних регламентів з безпеки промислової продукції, розроблених на підставі європейських директив нового підходу, з впровадження яких в Україні замість обов'язкової сертифікації вводиться оцінка відповідності.

Крім того, план заходів передбачає широке впровадження систем управління якістю і навколишнім природним середовищем за міжнародними стандартами ISO-9000 і ISO-14000.

Реалізація відмічених заходів направлена на підвищення конкурентоспроможності продукції машинобудування і спрощення її доступу на міжнародні ринки.
Значну робота по розробці та впровадженню в Україні Технічного регламенту «Безпека машин» і міжнародних стандартів по безпеці машин проводить Науково-технічний центр «Станкосерт» (м. Одеса).

Одночасно з поетапним введенням Технічних регламентів буде поетапно відмінюватися обов'язкова сертифікація в рамках УКРСЕПРО в частині продукції, на яку розповсюдять свою дію Технічні регламенти.

Проте, підприємства і організації недостатньо готові до введення Технічного регламенту з безпеки машин. Більшість підприємств і організацій не проінформовані про проведення в Україні реформування системи технічного регулювання: на підприємствах ліквідовані служби стандартизації, недостатня кількість конструкторів.

Як показало анкетування машинобудівних підприємств системи менеджменту якості за стандартами ISO-9001 запроваджено на 10% підприємств, а розробка і впровадження систем менеджменту екології, охорони праці, соціальної відповідальності за відповідними міжнародними стандартами практично ніхто не планує. Така ситуація не сприяє конкурентоспроможності і підвищенню іміджу українських виробників.

Просимо Вас, шановний Володимире Станіславовичу, розглянути та внести пропозиції до Кабінету Міністрів України щодо виконання наступних заходів:
а) впровадити в Україні у 2009р. нову версію Технічного регламенту про безпеку машин;
б) прискорити розробку та впровадження національних стандартів, гармонізованих з Європейськими, зокрема за рахунок скорочення термінів експертування, редагування та публікації стандартів;
в) стимулювати вітчизняні підприємства до застосування Технічного регламенту про безпеку машин, наприклад, шляхом податкових пільг;
г) провести акредитацію та нотифікацію органу з оцінки відповідності машин з метою визначення результатів його робіт в ЄС;
д) стимулювати вітчизняні підприємства до впровадження сучасних систем менеджменту якості, охорони праці, екології, соціальної відповідальності.

З повагою,
Голова Одеської міської
Організації роботодавців Ю.Ю.Шендеровський

Автор: Одесская городская организация работодателей

Ответ на данное письмо читайте на сайте
Компании «Бизнес Гарант» Одесса: www.law-ua.com

Контактное лицо: Юрий игоревич
Компания: Компания "Бизнес Гарант" Одесса
Добавлен: 23:54, 31.01.2009 Количество просмотров: 688

Paulig представляет линейку City в зерновом формате, Paulig, 00:24, 09.11.2018, Россия73
Москва, 08 ноября 2018 - Компания Paulig, ведущий производитель натурального кофе, представляет новый зерновой формат яркой линейки Paulig City, посвященной кофейным столицам мира.

Ассоциация женщин-предпринимателей "Деловая Петербурженка" поможет обрести "Второе дыхание" женщинам старше 50 лет!, Ассоциация женщин-предпринимателей "Деловая Петербурженка"!, 00:10, 08.11.2018, Россия84
Проект "Второе дыхание" Ассоциации "Деловая Петербурженка", ориентированный на повышение квалификации и начало своего бизнеса женщинами старше 50 лет

Восемь спикеров из числа гостей вечера «Лица Event-2018» зажгли на Stand Up Show АКМР, АКМР, 23:54, 02.11.2018, Россия67
На светском вечере «Лица Event АКМР» 16.10.2018 гости и участники мероприятия приняли участие в увлекательном Stand Up Show.

Кто станет победителем «PR-battlа» 14.11.18* на конкурсе АКМР?, АКМР, 23:54, 02.11.2018, Россия56
14 ноября 2018 года* Ассоциация директоров по коммуникациям и корпоративным медиа России проводит конкурс «Лучшее коммуникационное агентство, сертифицированное АКМР», который уже второй год пройдет в форме «PR-battlа».

Международная юридическая фирма CMS в лидерах рейтингов Global Litigation Top 50 – 2018 и Global Elite Law Firm Brand Index 2018, CMS, 00:30, 31.10.2018, Россия52
В октябре 2018 года были опубликованы два ведущих рейтинга международных юридических фирм: Global Litigation Top 50 – 2018, рейтинг крупнейших фирм, специализирующихся на ведении судебных процессов, составленный журналом The Lawyer, и Global Elite Law Firm Brand Index 2018, рейтинг брендов глобальных юрфирм маркетингового агентства Acritas

Компания Интеркомп прошла аудит системы менеджмента качества за 2018 год., Интеркомп, 00:23, 25.10.2018, Россия44
Компания Интеркомп успешно прошла годовой инспекционный аудит системы менеджмента качества по ISO 9001:2015 за 2018 год.

Activision Blizzard Consumer Products Group вернулась на Brand Licensing Europe 2018., Activision Blizzard Consumer Products Group, 01:56, 18.10.2018, другие страны64
Activision Blizzard Consumer Products Group вернулась на Brand Licensing Europe 2018 с солидными показателями международного роста и партнерствами мирового уровня, заняв центральное место

Activision Blizzard Consumer Products Group вернулась на Brand Licensing Europe 2018., Activision Blizzard Consumer Products Group, 01:42, 18.10.2018, другие страны53

ПОЗИТРОНИКА снова растет в Москве, ПОЗИТРОНИКА, 23:54, 15.10.2018, Россия102
Полноформатный магазин ретейлера открыл двери в ТЦ «Спектр».

Pullman Licensing объединяется с международным агентством CPLG для развития лицензирования в России, СНГ и странах Балтии, Торговый дом «Гулливер и Ко», 02:16, 11.10.2018, Россия118
Компания CPLG расширяет присутствие на международных рынках и приобретает 49% долю в одном из крупнейших Российских лицензионных агентств - Pullman Licensing. CPLG является частью холдинга DHX Media.

Starbucks назначает Патрика Грисмера главным финансовым директором, Starbucks Coffee Company, 02:00, 11.10.2018, США78
Сиэтл (США) – 8 октября BUSINESS WIRE – Starbucks Corporation (NASDAQ: SBUX) объявила сегодня о назначении Патрика Грисмера (Patrick Grismer) исполнительным вице-президентом и главным финансовым директором

Премиальная офисная бумага HP теперь в MERLION, MERLION, 18:39, 06.10.2018, Россия187
Компания подписала соглашение с International Paper, одним из ведущих мировых производителей бумаги.

Участниками Конгресса местных властей Евразии стали национально-культурные объединения Чувашии, Дом Дружбы народов Чувашии, 21:15, 05.10.2018, Россия215
Среди участников Конгресса – руководители и представители национально-культурных объединений Чувашской Республики, Дом Дружбы народов Чувашии, РОО «Ассамблея народов, проживающих в Чувашии».

Разнообразный ассортимент тематических товаров Call of Duty®: Black Ops 4 предлагает фанатам новые способы взаимодействия с игрой, PNK•BNC, 03:13, 02.10.2018, США92
При участии основных партнёров McFarlane Toys, BAIT, Primark и Hype; мировой выпуск Call of Duty: Black Ops 4 запланирован на 12 октября

Разнообразный ассортимент тематических товаров Call of Duty®: Black Ops 4 предлагает фанатам новые способы взаимодействия с игрой, PNK•BNC, 03:11, 02.10.2018, США69